do 4 apr 2019
20:15 - 21:45

Grote zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 36.00

"De vier spelers tillen deze aangename komedie naar een hoger niveau"

Telegraaf

"Het kwartet acteurs reikt tot grote hoogten, waarbij Stapel op het toneel de constante is"

Algemeen Dagblad

“De Waarheid zit qua plotopbouw ingenieus in elkaar“

Volkskrant

Op zoek naar meer verdieping in de voorstelling? Boek voor slechts €4,00 een inleiding in het bestelproces.

De Waarheid is een originele komedie over liefde, lust en ontrouw tussen twee bevriende stellen. We zien het dilemma van de knellende banden van de huwelijkse trouw haarscherp. Natuurlijk vinden we eerlijk en oprecht zijn tegen onze partner en beste vrienden het belangrijkste wat er is, maar wat doen we als de lust en de passie nog net iets sterker zijn?

Na het bejubelde stuk De Vader, over de ziekte van Alzheimer, kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van Florian Zeller. Deze in Parijs geboren roman- en toneelschrijver is één van de meest getalenteerde jonge Franse hedendaagse schrijvers en heeft met zijn theatervoorstellingen al verschillende belangrijke toneelprijzen op zijn naam staan. De Waarheid is een voorstelling over twee ontrouwe stellen, gespeeld door Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck en laat ons nadenken over de waarheid: brengt het verlichting of niet?

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?

Irene & Arend Weening

Vrij 5 Apr 2019

Het was een schitterende vrijdavond met het toneelstuk de waarhied machtig mooi gespeeld door de acteurs

U kunt hier uw reactie plaatsen