zo 7 apr 2019
11:45 - 12:55

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 19.00

Inclusief koffie & thee voorafgaand aan het concert en exclusief pauzedrankje.

Om 11.00 uur start de gratis inleiding door Johan de Keizer.

Het Van Amsterdam Duo is een bijzondere en unieke combinatie van accordeon (Vincent van Amsterdam) en viool (Jeanine van Amsterdam). 

Het Van Amsterdam Duo, ontstaan in 2004, is een bijzondere en unieke combinatie van de instrumenten accordeon (Vincent van Amsterdam) en viool (Jeanine van Amsterdam). Ga naar een concert van dit perfect op elkaar ingespeelde duo en word gegarandeerd verrast door de mooie samenklanken en spannend gekozen repertoire. Op hun repertoire staan werken van o.a. J.S. Bach, A. Vivaldi, D. Shostakovich, A. Kusjakow, S. Rachmaninov en A. Piazzolla.

Het Duo heeft concerten gegeven op diverse podia in het binnenland, waaronder op de Uitmarkt, Janine Jansen Festival, Grachtenfestival, Sail Amsterdam en het Emmy Verhey Festival. Ook in het buitenland heeft het duo zich veelvuldig gepresenteerd, met een tournee door Oostenrijk en concerten in Servië en China.

In de laatste jaren zoekt het Van Amsterdam Duo de samenwerking met hedendaagse componisten. Het Duo wil, naast het spelen van geweldige klassieke muziek, ook componisten aansporen om de klassiekers van morgen te schrijven

Dit perfect op elkaar ingespeelde duo verrast met hun mooie samenklanken. Op het repertoire de Goldberg Variaties van Bach met een unieke interpretatie op accordeon. Als prelude op deze variaties speelt het duo de Suite Italienne van Igor Stravinsky.

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Koffieconcertenklik hier voor het uitgebreide serie overzicht.

U kunt hier uw reactie plaatsen