di 21 mei 2019
20:15 - 22:05

Grote zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 32.40

"Alles klopt aan Turks Fruit"

1eRang.nl

"Toneelversie Turks Fruit: uiterst boeiend en vermakelijk"

Algemeen Dagblad

"Deze toneelbewerking is een mix van dialoog en beschrijvende passages, en vooral tijdloos."

De Volkskrant

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: Turks Fruit.

De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren. Paul Verhoevens verfilming, die van Monique van de Ven en Rutger Hauer op slag filmsterren van internationale allure maakte, is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit. Hans Kemna, die indertijd de casting voor de film verzorgde, heeft ook voor de toneelvoorstelling de acteurs gevonden.

Turks Fruit vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit ultieme liefdesverhaal.

Op zoek naar meer verdieping in de voorstelling? Boek voor slechts €4,00 een inleiding in het bestelproces.

U kunt hier uw reactie plaatsen

19:15 Literaire inleiding

Bij deze voorstelling is het mogelijk een bijzondere literaire introductie bij te wonen. Tijdens deze literaire introductie wordt meer verteld over achtergrond van het (gelijknamige) boek waarop de voorstelling gebaseerd is. Uiteraard is de mogelijkheid om vragen te stellen. Een literaire introductie kan worden besteld in het bestelproces.