do 28 feb 2019
20:15 - 22:35

Grote zaal
Cabaret
Pauze: Ja

Prijs € 20.05

“Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.”

De Volkskrant

"Tim Fransen hoort bij de top. Het kromme hout der mensheid is een prachtige voorstelling. (...) Snel en verrassend in onthullende biografische verbindingen, abrupt in sublieme wendingen en met venijnige, ontregelende humor."

Dagblad van het noorden

“Imponerend om te zien dat een man van 29 zich al moeiteloos aan de top van het cabaret weet te positioneren. Een echte aanrader.”

Coen Verbraak, Radio 1

Vorig seizoen debuteerde Tim Fransen met zijn filosofische cabaretprogramma, en dat werd alom bejubeld. Er vielen superlatieven als ‘buitengewoon’ en ‘de meest sprankelende cabaretvoorstelling van de afgelopen jaren’.

Daarbovenop werd het programma ook nog eens bekroond met de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. Nu is het eindelijk tijd voor een tweede voorstelling.

In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? In Het kromme hout der mensheid maakt Tim Fransen de balans op. Want kunnen we nog wel spreken van beschaving? En is werkelijke beschaving überhaupt wel voor ons weggelegd? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.

Tim Fransen (1988) groeide op in de Amsterdamse Bijlmer en droomde er als kind al van om cabaretier, tekstschrijver en filosoof te worden. Die droom kwam helemaal uit: aan de Universiteit van Amsterdam voltooide hij cum laude de studies psychologie en filosofie en in 2014 won hij het VARA Leids Cabaret Festival op overweldigende wijze.

U kunt hier uw reactie plaatsen