di 26 mrt 2019
20:15 - 22:25

Grote zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 28.30

"Noem het maar liefde is zowel hartenkreet als een briljante pastiche op Reigen uit het fin de siècle. Het is tegelijk een hedendaagse moraliteit over onze omgang met liefde in tijden van #MeToo, internetdating en robotliefde".

NRC

“Een vette pluim voor Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger (…) op hun sterke schouders gloriëren sterk gespeelde personages.”

De Limburger

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in 'Noem het maar liefde', een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. 

De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.
 
Pfeijffer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde in de 21e eeuw, waarin seks en liefde niet zelden met elkaar worden verward, met alle gevolgen van dien. De scènes worden aaneengesmeed door een live-band, gevormd door de acteurs zelf, o.l.v. Viktor Griffioen. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit. 

 
 

U kunt hier uw reactie plaatsen