za 2 feb 2019
20:15 - 22:35

Grote zaal
Muziek
Pauze: Ja

Prijs € 30.35

Na drie succesvolle tournees, is Bruce Springsteens Born in the U.S.A. alweer de vierde theaterproductie van Legendary Albums Live.

35 jaar na de release van Bruce Springsteens ‘Born in the U.S.A.- met daarop 7 top 10 hits (‘I'm on Fire - Dancing in the Dark - My Hometown’ etc.), 30 miljoen verkochte exemplaren en talrijke onder-scheidingen verder, speelt Legendary Albums Live het volledige album in het theater.

Velen (o.a. president Ronald Reagan) interpreteerden het titelnummer ‘Born in the U.S.A.’ als een patriot-tische lofzang op de Verenigde Staten en de American Dream. In werkelijkheid is het een kritische be-schouwing over de gevolgen van de Vietnamoorlog en de economische crisis.

Gelukkig is daar Erwin Nyhoff, die met zijn ontwapenende vertolking van ‘The River’ de coaches van ‘The Voice’ omverblies. Springsteen fans zijn het erover eens dat hij als een van de weinigen, zo niet als enige zanger in Nederland de onvervalste Bruce Springsteen energie en zeggingskracht evenaart. Rob Winter (Kayak, Borsato, Guus Meeuwis) speelt en “dirigeert” de gitaren in de 7-koppige LA-Live Band, en exclu-sieve beelden van Jan Douwe Kroeske’s interview met Bruce Springsteen, brengen ons een stapje dichter-bij het antwoord op de vraag: Who’s the Boss?!

Bovendien wordt Springsteen dit jaar 70. Aanleiding genoeg om eens flink uit te pakken met een 2 uur durend rocktheaterspektakel waarin naast het album ook zijn andere grote hits.
 

U kunt hier uw reactie plaatsen