wo 7 nov 2018
19:30 - 22:40

Grote zaal
Muziektheater
Pauze: Ja

Vanaf € 30.00

Op zoek naar meer verdieping in de voorstelling? Boek voor slechts €4,00 een inleiding in het bestelproces.

De nieuwe opera van Opera Trionfo in coproductie met Theater Osnabrück

Regie Floris Visser

'Indrukwekkend', 'Indringend' en 'Wat een opera-avond' – kopten de media over Antigona, de nieuwe opera van Opera Trionfo in regie van de Nederlandse regisseur Floris Visser. Antigona (1772) van Tommaso Traetta werd door tijdgenoten als Christoph Willibald Gluck geprezen als 'de beste opera uit de 18e eeuw'. Het verhaal is rauw, de muziek wonderschoon. Dit is muziektheater op zijn best!

Opera Trionfo presenteert Antigona, een indrukwekkende opera van de Italiaanse componist Tomasso Traetta. Niet minder dan 80 solisten, koorleden en orkestmusici werken mee aan deze internationale coproductie met het gerenommeerde Theater Osnabrück. Traetta baseerde zijn opera op de Griekse tragedie Antigone van Sophocles. Het verhaal is verrassend actueel. Een koning probeert wanhopig controle te krijgen over zijn door burgeroorlog verscheurde stad. Hij raakt daarbij in conflict met de fanatieke dochter van zijn zuster. Zijn politieke drijfveren botsen met haar religieuze overtuigingen en idealen. Dit loopt uit op een familiedrama waarin alle betrokkenen worstelen met hun geweten en gevoel.

Traette maakte er aangrijpend muziektheater van met monumentale koorscènes, dramatische aria’s en een kleurrijke orkestratie. Zijn muziek herinnert ons aan Mozart en Gluck. Tijdgenoten prezen Antigona als ‘de beste opera uit de achttiende eeuw’.  

De regie is van Floris Visser, een van de spraakmakendste jonge operaregisseurs van dit moment. Hij is bejubeld om zijn voorstellingen in binnen- en buitenland, onder andere voor de Nederlandse Reisopera en het Bolshoi Theater in Moskou.

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Opera, klik hier voor het uitgebreide serie overzicht.

U kunt hier uw reactie plaatsen