do 17 jan 2019
20:30 - 21:50

Kleine zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 26.75

“een juweel van een voorstelling”

Volkskrant

“Een simpel gegeven wordt ragfijn en mooi gedoseerd uit de doeken gedaan”

Trouw

“Ontroerende dialoog over onvoorziene liefde”

Theaterkrant

Na drie solo’s: De Sunshine Show, Op een Mooie Pinksterdag en Helga Maria Baumgarten schreef Esther Scheldwacht voor het eerst een dialoog: Laatste Paar DagenLaatste Paar Dagen is een toneelstuk over een man, een vrouw en een teckel.

Een verhaal over een ontmoeting. Over liefde die heel plotseling toeslaat. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint.

Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die zo blijkt al snel, niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige; Engeltje Donderdag die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt.

Laatste Paar Dagen speelt met het besef van tijd en intensiteit. Met dit stuk gaat Scheldwacht op zoek naar een bewustzijn waar we in ons dagelijkse leven geneigd zijn om aan voorbij te gaan. Door de samengebalde tijd komen haar hoofdpersonages razendsnel tot een kern en tot elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet.
 

U kunt hier uw reactie plaatsen