zo 10 mrt 2019
14:00 - 16:35

Kleine zaal
Muziektheater
Pauze: Ja

Prijs € 15.40

Met Frank Groothof, begeleid door Dick van der Stoep, ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een team van betrokken theaterliefhebbers heeft samen met onze programmeurs opnieuw een prachtige serie vol muziek en toneel samengesteld. Na een zeer succesvolle eerste serie zijn zij trots op het resultaat van de derde Overdag Serie.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen.

De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte worden moeiteloos meegezongen, maar onder het topje van de ijsberg zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.
 

U kunt hier uw reactie plaatsen