wo 14 nov 2018
20:30 - 22:00

Kleine zaal
Cabaret
Pauze: Nee

Prijs € 20.00

“Een energiek, stampend debuut.”

NRC

“Kelen als kanonnen. Ze kunnen elk genre aan.”

Het Parool

“Ze hebben dijken van stemmen, een lekker stevige uitstraling en geestige mimiek”

Trouw

“Een programma met een flinke hoeveelheid meerwaarde en diepgang”

Theaterkrant

“Het is fijn vertoeven in de bubbel van Matroesjka”

Telegraaf

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Wat volgde waren gestoord goede recensies voor hun debuutvoorstelling Eeuwig Vlees.

Drion Dushi’s. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In Brainwash fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar Brainwash. Je weet dat je het wilt.

Ze waren vaste columnisten in het ochtendprogramma van Giel Beelen en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. Nu zijn ze er klaar voor om in Brainwash jouw hersenpan te kraken.
 

U kunt hier uw reactie plaatsen