za 25 mei 2019
19:30 - 21:20

Grote zaal
Theatercollege
Pauze: Ja

Prijs € 33.95

“Je raakt er niet over uitgesproken, over muziek en de hersenen. Daarom is het zo bijzonder om dit met u allen te delen! Dit college is bestemd voor een breed publiek.”

Erik Scherder

In dit theatercollege laat prof. dr. Erik Scherder met collega professoren Henkjan Honing en Dick Swaab zien wat muziek teweegbrengt in de hersenen; dat is gewoonweg fascinerend!

Alleen al luisteren naar muziek, zeker als het emotioneert, maar natuurlijk ook zingen en het bespelen van een muziekinstrument activeren grote, deels overlappende netwerken in de hersenen. Wat het allemaal nóg spannender maakt is dat deze netwerken nog volop in ontwikkeling zijn tot ongeveer het 25ste levensjaar. Daarbij spelen ze een superbelangrijke rol bij onze cognitieve functies, zoals geheugen, planning, set-shifting, controleren van impulsen, én ook bij de ontwikkeling van het empathisch vermogen! En wat dacht u van het effect van muziek op de hersenen van mensen met hersenletsel of hersenziekte, zoals de ziekte van Alzheimer.

De muzikale partner is deze avond Jan Vayne. Ook is er na afloop een meet & greet en signeersessie. Het belooft een prachtige en leerzame avond te worden, vol verrassingen, improvisatie en interactie!

U kunt hier uw reactie plaatsen