zo 14 okt 2018
11:45 - 12:45

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 18.50

Om 11.00 uur start de gratis inleiding door Johan de Keizer.

Inclusief koffie & thee voorafgaand aan het concert en exclusief pauzedrankje.

Dit jaar vond voor de vijftiende keer het Grachtenfestival Conservatorium Concours plaats. De acht Nederlandse conservatoria vaardigen hun beste studenten af naar dit concours, die streden om de Vakjuryprijs en de Publieksprijs. Op 11 februari in de finale won Matthijs Leffers de Vakjuryprijs en bemachtigde Duo IKT de Publieksprijs. 

Matthijs Leffers (1996) begon aan de piano en is momenteel ‘gestrand’ bij de tuba. Hij speelde bij de fanfare in Leens, stroomde door naar het conservatorium in Groningen. Tijdens zijn studie ontving Matthijs tweemaal de Erasmusbeurs en studeerde hij in Hannover bij Professor Jens Bjørn-Larsen. Matthijs remplaceert onder meer bij het Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers. Tevens is Matthijs zeer actief in de kamermuziek, speelt bij een aantal kopercollectieven zoals de Duitse koperensembles FriesenBlech en Brass in Five. Matthijs won onlangs de VNO-NCW Noord Talent Award, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans.

Saxofoniste Janina Lorenci (1994) en percussioniste Lola Mlacnik (1994) komen uit Slovenië en vormden Duo IKT tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze arrangeren zelf bestaande stukken en spelen nieuwe composities van hedendaagse componisten. Ze studeerden afzonderlijk van elkaar bij docenten als Arno Bornkamp, Arnold Marinissen, Rachel Xi Zhang, Richard Jansen, Willem van Merwijk en Ramon Lormans. Het duo trad op tijdens het Holland Festival, Grachtenfestival en op internationale podia zoals de Slovenian Philharmonic Hall. Prijzen wonnen de musici bij onder meer de internationale competitie Svirel in Slovenië en de Paolo Serrao Prijs tijdens de Internationale Competitie in Italië. In seizoen 2016/17 werd het duo geselecteerd deel te nemen aan een tournee georganiseerd door Jeunesses Musicales Slovenija.

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Koffieconcertenklik hier voor het uitgebreide serie overzicht.

U kunt hier uw reactie plaatsen