zo 18 nov 2018
11:45 - 13:25

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Ja

Prijs € 18.50

Inclusief koffie & thee voorafgaand aan het concert en exclusief pauzedrankje.

Om 11.00 uur start de gratis inleiding door Johan de Keizer.

Een ontroerend, swingend en betoverend concert, vol heimwee en verlangen. Sopraan Channa Malkin en Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias brengen samen het programma Songs of Love and Exile.

De rode draad in het programma is ballingschap, een thema dat beide musici door hun familiegeschiedenis na aan het hart ligt. Het gevoel van liefde voor een thuisland en heimwee naar vrienden en familie die ver weg zijn, vatten zij samen in een programma van Italiaanse, Spaanse en joodse muziek van de 11e tot en met de 21e eeuw.

U hoort barokke popliedjes uit Italië en opzwepende Spaanse barokliederen van José Marín, begeleid op een rijk versierde barokgitaar. In Spanje leefde in de middeleeuwen en Renaissance een levendige Joodse gemeenschap, met schitterende melodieën in de eigen Ladino-taal. Channa en Izhar brengen hun favoriete Ladino-liederen ten gehore. En de prachtige liederen van de beroemde dichter García Lorca en van Manuel de Falla brengen u helemaal in de Spaanse sfeer. De Joodse componist Mario Castelnuovo-Tedesco vluchtte tijdens de 2e wereldoorlog van Italië naar de Verenigde Staten, waar hij o.a. een liederencyclus op oude Joodse gedichten componeerde.

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Koffieconcertenklik hier voor het uitgebreide serie overzicht.

U kunt hier uw reactie plaatsen