zo 9 dec 2018
11:45 - 13:15

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Ja

Prijs € 18.50

Inclusief koffie & thee voorafgaand aan het concert en exclusief pauzedrankje.

Om 11.00 uur start de gratis inleiding door Johan de Keizer.

Naast het brengen van eigen programma’s in binnen- en buitenland doet het Aristos Kwartet regelmatig mee aan bijzondere projecten in samenwerking met de Dutch Don’t Dance Division. 

Het Aristos Quartet werd in 2008 opgericht door violiste Evelien Jaspers en cellist Otto Bakker. De huidige bezetting ontstond na de zomer van 2012 en werd gelijk internationaal, met violist Dmitry Ivanov en altviolist Sylvain Dessane.

Het Quartet trad onder andere op samen met Tania Kross, het Matangi kwartet, Paul de Leeuw en Ellen ten Damme. In 2014 gaf het Aristos Quartet een bijzonder optreden voor onze koning Willem Alexander en prins Albert van Monaco in Paleis ’t Loo tijdens de opening van de tentoonstelling over Grace Kelly. Ook werkte het Aristos Quartet samen met jazzmuzikanten en hedendaagse componisten. Het kwartet trad op tijdens festivals als en als groot hoogtepunt een concert tijdens het Edinburgh Festival (Schotland).

Op 12 mei 2017 heeft het kwartet met succes de voltijdstudie bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie afgesloten. Zowel het Kersjesfonds als het Prins Bernhard Cultuurfonds beloonde het Aristos Quartet met stipendia ter ondersteuning van hun studie en carrière.

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Koffieconcertenklik hier voor het uitgebreide serie overzicht.

U kunt hier uw reactie plaatsen