zo 20 jan 2019
11:45 - 13:10

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Ja

Prijs € 19.00

Inclusief koffie & thee voorafgaand aan het concert en exclusief pauzedrankje.

Om 11.00 uur start de gratis inleiding door Johan de Keizer.

Horen is geloven, luisteren en genieten.

Paolo Giacometti is in 1970 geboren in Milaan en is sinds zijn eerste levensjaar in Nederland waar hij bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, in 1995 met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Ook Gyorgy Sebök was een belangrijke inspirator en is van grote invloed geweest op zijn muzikale ontwikkeling.

Veelvuldig Prijswinnaar soleerde hij in geen tijd met bekende orkesten onder leiding van vooraanstaande dirigenten als Frans Brüggen, Jaap van Zweden, Laurent Petitgirard, Kenneth Montgomery en Michel Tilkin. Zijn liefde voor de kamermuziek leidde tot een succesvolle samenwerking met coryfeeën als Pieter Wispelwey, Gordon Nikolich, Alois Brandhofer, Janine Jansen en Bart Schneemann.

Paolo Giacometti concerteert wereldwijd als solist en als kamermusicus, zowel op authentieke als op moderne instrumenten. In kamermuziekverband was hij te gast bij de Stadspodia Leiden, Flagey Brussel, LMMC Montreal om er maar een paar te noemen. Ook dit seizoen, zal hij als solist dan wel in kamermuziekverband naar alle windstreken trekken.

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Koffieconcertenklik hier voor het uitgebreide serie overzicht.

U kunt hier uw reactie plaatsen