do 7 mei 2020
20:15 - 22:05

Grote zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 36.00

een vreugdevuur van taalvernuft

NRC

Eigenzinnige visie op het klassieke repertoire

Volkskrant

Stijlvol en decadent

Trouw

Knap geconstrueerd

De Telegraaf

ijzersterke boodschap

Theaterkrant

Een fijn laagje ironie

Parool

“Een liefdesstrijd om helemaal in op te gaan”

Tjitske Reidinga

 
Helaas is deze voorstelling opgeschort i.v.m. het Coronavirus. Klik hier voor meer informatie.

Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken, het is voor hen een droom die uitkomt. 

Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. De 18de -eeuwse brievenroman werd door de verfilming in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door de keuze om de acteurs dubbelrollen te laten spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Dat levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft, want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.  

Een cast om van te watertanden, een script om van te duizelen, een regie om nooit te vergeten: Dangerous Liaisons is de toneelsensatie van dit theaterseizoen.

De cast bestaat uit Tjitske Reidinga (Single Camping, Gooische Vrouwen), Mark Rietman (The Nation, Amadeus), Marisa van Eyle (Lulu, In de ban van Broadway), Sander Plukaard (Kosmopolis, Amadeus), Hanna van Vliet (Fiddler on the Roof, De Tweeling) en Judith Noyons (Revoltuins, Don Carlos). De regie is in handen van Nina Spijkers (Het temmen van de feeks, Minis Plus).