za 15 feb 2020
20:30

Kleine zaal
Muziek

Prijs € 24.00

Gatecrashin’ laat Vloeimans horen als een van de meest veelzijdige jazztalenten die ons land rijk is, met het vermogen om zijn instrument elke keer anders te laten klinken.

Hypnotiserende jazzfunk, gloedvolle ballads en krachtige solo’s. 

Dat is de elektrische band van trompettist Eric Vloeimans met topdrummer Jasper van Hulten, de IJslandse basgitarist Gulli Gudmundsson en een glansrol voor pianist Jeroen van Vliet, 2014 winnaar van de prestigieuze Buma Boy Edgar Prijs, op Fender Rhodes. 

In 2007 presenteerde Eric Vloeimans Gatecrash met het livealbum Gatecrashin’ en scoorde daar meteen een Edison Award mee. Ruim tien jaar later heeft de band internationale bekendheid vergaard.  

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Een kleine selectie van de prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. Hij heeft gespeeld voor de opening van het Rijksmuseum, alsmede op het Koningsconcert, en over de gehele wereld met zowel pop, jazz en wereldmuziek , kamermuziek ensembles, big bands en klassieke orkesten.  

22:15 Nagenietarrangement per persoon - Kleine Zaal

U kunt hier uw reactie plaatsen