vr 15 nov 2019
20:30

Kleine zaal
Toneel

Prijs € 20.00

“Democratie: een woord zo vaak gebruikt dat het zijn betekenis en waarde verliest. Een varkentje dat zich niet zo makkelijk laat wassen, maar wel een wasbeurt kan gebruiken. Laat ons samen een poging wagen.”

Piet Menu

Autoritaire leiders, algoritmes, loting, populisme en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we de macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies? En hoe? 

Een groeiend aantal Europese burgers heeft anti-establishment gevoelens, technologische ontwikkelingen beïnvloeden de manier waarop burgers betrokken zijn bij politieke processen en migratiestromen oefenen druk uit op debatten over grenzen en naties. Hoe zorgen we ervoor dat er mensen zijn die luisteren naar de velen die praten?  

We nemen je mee in ons onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. We geven niet alleen een analyse maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Laat je inspireren! 

Een democratische voorstelling voor iedereen is onderdeel van het project ‘In Search of Democracy 3.0’. Daarvoor maken Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel een reis door Europa. Samen met lokale partners doen we onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en oplossingen voor de toekomst. Een filmploeg maakt mini documentaires over lokale initiatieven op het gebied van democratie. Dit filmmateriaal laten we zien tijdens de liveshow. Is een nieuwe vorm van democratie denkbaar?  

  

22:15 Nagenietarrangement per persoon - Kleine Zaal

U kunt hier uw reactie plaatsen