wo 26 feb 2020
20:30 - 21:45

Kleine zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 22.50

“Razend knap acterend schakelt Saskia Temmink tussen de pijn van de rouw en het intense geluk dat een baby kan geven.”

De Volkskrant

“Het slot is zo intrigerend, dat het zonde zou zijn dat prijs te geven: het lijkt of er een klein wonder gebeurt. (…) In dramaturgisch opzicht een perfecte wending, die van verdriet ontroering maakt.”

Theaterkrant

“Zeer indrukwekkend en bijzonder"

Theaterparadijs

“raakt recht in het hart”

Leidsche Dagblad

Solo Stories voorstelling gebaseerd op het indrukwekkende boek van Carolien Spaans.

Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen meteen de keuken in rennen. “Hij is dood,” zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand. “Hij heeft een paar uur geleden een ongeluk gehad.” Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.

De makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

‘Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink (o.a. ‘De Vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Bloedverwanten’).