vr 15 apr 2022
20:15 - 21:45

Grote zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 34.50

‘Het oog van de storm is een prachtige toneelavond die door het raadselachtige, maar heldere script blijft intrigeren tot het einde.’

Scenes

Het Oog van de Storm werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.

-----

‘Prachtig is het liefdevolle samenspel tussen toneelcoryfeeën Hans Croiset en Anne Wil Blankers.’

NRC

‘Een intense voorstelling die je raakt.’

Theaterparadijs

Na het bejubelde stuk De Vader en de komische voorstelling De Waarheid kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van het Parijse wonderkind Florian Zeller, één van de meest gespeelde en bejubelde toneelauteurs van dit moment.

In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward, zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?         

Zeller: ‘Belangrijk is dat de toeschouwer in het hoofd van de personages kruipt en zo vanuit een steeds wisselend perspectief hun leven meebeleeft.’ De loop der dingen wordt daardoor soms ongrijpbaar en dubbelzinnig, maar de pijnlijke weg van het gemis, de onverdraaglijke pijn van de afwezigheid van de ander, is helder en navoelbaar. Hier wordt een levenslang één-zijn in tweeën gescheurd. 

Inleiding
Bij het toneelstuk Het Oog van de Storm is het mogelijk om een inleiding bij te wonen. De inleiding start 19:15 uur in de Kleine Foyer. 

De inleiding moet los besteld worden in het bestelproces.