do 19 sep 2019
20:15 - 21:45

Grote zaal
Toneel
Pauze: Nee

Prijs € 19.50

“Het maakt Melk & Dadels tot een voorstelling met een warm kloppend hart. Die moest worden gemaakt en moet worden gezien.”

NRC

“Keer op keer volgt er een bulderlach uit de zaal. Aan alles voel je dat hier een gevoelige snaar wordt geraakt.”

8weekly

Na de succesvolle voorstellingen Nobody Home en Othello maakte regisseur Daria Bukvić in samenwerking met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels. De voorstelling ging op 13 mei 2018 in première bij Het Nationale Theater in Den Haag en werd vol lof ontvangen door publiek en pers. Wegens succes is Melk & Dadels nu opnieuw te zien in de theaters! 

You think you know, but you have no idea. 
 
Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëert Bukvić samen met Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond. ‘It’s a man’s world’ is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van de vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui, Nora el Koussour zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. Melk & Dadels is geïnspireerd door het succesvolle verhalen- en receptenboek Melk & Dadels.