vr 28 feb 2020
14:00 - 14:45

Kleine zaal
Jeugd & familie
Pauze: Nee

Prijs € 13.00
T/m 12 jaar € 10.00

De vraag is, hoe herken je een boef!?

“Een vermakelijk kat-en-muis-spel. (…) Groofhof en Toemere kunnen met minimale middelen een jong publiek boeien.”

Theaterkrant

“Alle boeven verzamelen! Maskers op, handschoenen aan en met een sluiploopje snel, snel naar dit vrolijk spannende en grappige boevenavontuur.”

MaandagDaandag

Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters! 

Met zwarte maskers, grappige (panto-)mimetechniek en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een eenvoudige puzzel. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen? Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick brengen Lisa Groothof en Dwayne Toemere (eerder samen bij Maas in Eitje) een spannende whodunit.

Lisa Groothof over Boef:
“Ik wilde een stoer avontuur maken voor kleuters. Mijn grootste inspiratiebron is mijn eigen kleuter en wat hij leuk en eng vindt. Hij houdt van stoeien en vechten en ik ook trouwens. Zelf geniet ik thuis op de bank erg van spannende films, die spanning zit ook in de voorstelling. En het leuke is: je hebt helemaal niks nodig.”

Dwayne Toemere over Boef:
“Kleuters reageren tijdens een voorstelling open en eerlijk, daar kunnen wij als volwassenen veel van leren. Met Boef gaan Lisa en ik op een hele doorzichtige manier in de huid van een boef kruipen. Met veel speelse energie nemen we de kinderen mee in onze wereld. Zonder dat er iets gestolen hoeft te worden, maar gewoon door te spelen.”