za 9 nov 2019
20:15 - 22:15

Grote zaal
Theatercollege
Pauze: Nee

Prijs € 20.00

Een entertainende theaterlezing over de menselijke genetica en hoe die heel binnenkort ook jouw leven gaat veranderen.

“Lieven Scheire is een heldere, grappige en bevlogen spreker in zijn theatercollege over DNA”

Algemeen Dagblad

Een theatercollege van Lieven Scheire – half wetenschapper, half mens – is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij de bezoeker door de wonderlijke wereld van de wetenschap en de natuurkunde met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.  

‘Stand-up physics’ is de term die een show van Lieven het beste past. In Vlaanderen en op het Edinburgh comedy festival heeft hij zijn unieke vorm al met veel succes op de planken gebracht. Het bracht hem zelfs tot shows in het vermaarde CERN in Geneve. “This genuinely is a great, simple, education-as-entertainment show” aldus dagblad The Scotsman naar aanleiding van shows in Edinburgh.  

U heeft geen zes diploma’s nodig om Lieven’s wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet). Dankzij zijn ervaring als stand-up comedian, als theatermaker en wetenschapsdeskundige in tv-programma’s (o.a. RTL Late Night) weet hij zelfs een leek te interesseren voor wetenschappen.  

Het gaat snel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie, dat weet u ook. In dit theatercollege heeft Lieven het over ons DNA, en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is. 

Alvast kennismaken met de wonderlijke wereld van Lieven Scheire kan op www.nerdland.be.  

U kunt hier uw reactie plaatsen