zo 16 feb 2020
11:45 - 12:45

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Nee

Prijs € 19.00

Op 16-jarige leeftijd was Quirine de jongste prijswinnaar ooit op het Scheveningen Internationaal Muziekconcours.

Voorafgaand aan het koffieconcert kunt u gratis de inleiding bijwonen. De inleiding start om 11 uur.

‘Het bestuderen en spelen van muziek vanuit het emotioneleniveau is essentieel voor me. Naast de waarde van analyse enkennis volgt mijn musiceren zijn krachtigste weg als het vanuit het hart komt.

Quirine Viersen Barbers Celloconcert heeft in 2018 gespeeld met de Niederrheinische Sinfoniker onder leiding van Diego Martin-Etxebarria. Op de internationale Cellobiënnale Amsterdam 2018 herneemt ze Korngolds Celloconcert en speelde ze de wereldpremière van Glacier, een solowerk dat Jacob ter Veldhuis voor haar schreef. In 2019 gaat ze met Mozarts Fluitconcert, op cello, de samenwerking aan met Het Gelders Orkest onder Lucas Macias Navarro, met het Nederlands Kamerorkest en met het Sinfonico di Milano Giuseppe Verdi Orkest onder Claus Peter Flor. In 2011 nam Quirine Viersen Bachs Cellosuites voor het eerst op.

The Strad schreef: ‘(Haar) interpretaties worden gekarakteriseerd door balans, verbeelding en een fijn gevoel voor fantasie.’ Een nieuwe kijk op zaken leidde tot een tweede complete opname, die eind 2018 uit is gekomen. Na een vruchtbare, bijna 20-jarige samenwerking in concerten en opnamen met Silke Avenhaus, is Quirine nieuwe duoverbanden aangegaan. Haar recital in het Concertgebouw Amsterdam in 2017 markeerde het succesvolle begin van de samenwerking met pianist Enrico Pace.

Bij het koffieconcert is voorafgaand aan het concert een kopje koffie of thee inbegrepen.