zo 1 mrt 2020
16:00 - 18:00

Kleine Foyer
360° Events

Prijs € 12.50

Iedere editie wisselende artiesten, bekend gemaakt door het seizoen heen! Houd de website in de gaten.

Alexandra Alden (24) is een Maltese muzikant die tegenwoordig woonachtig is in Rotterdam. Hier studeerde zij vorig jaar af aan het Codarts Conservatorium. Ze begon al jong met het schrijven van muziek en poëzie en op haar zevende begon ook haar passie voor zang.

Ze herinnert zich dat ze rond deze leeftijd zachtjes begon mee te zingen met de radio. Ze improviseerde over de melodie en verzon haar eigen tekst. Haar gevoel voor poëzie en muziek groeide en langzaam ook het verlangen om op het podium te gaan staan. In haar tienerjaren ontdekte ze de akoestische gitaar en begon ze hierop haar eerste nummertjes te schrijven. 

Haar nieuwsgierigheid en haar behoefte om ‘alles wat belangrijk is te comprimeren tot iets simpels’ wordt de drijvende kracht achter Alden’s prachtige songs. Sommigen beschrijven haar muziek als ‘minimalistische folk’ met invloeden van Nick Drake en Joni Mitchell, geïnspireerd door de warmte en zonneschijn van Malta en de invloeden van het Britse erfgoed. 

Haar eerste EP ‘The Curious Child’, opgenomen toen ze nog maar 16 jaar oud was, resulteerde tot twee grote hits van Malta. Haar debuutalbum ‘Wild Honey’ is nu verkrijgbaar op vinyl, uitgebracht in Nederland en op Malta. Verder ook in Canada, US en Scandinavië.  

Alexandra werd afgelopen jaar gevraagd als jurylid voor het televisieprogramma ‘X-Factor’ op Malta.