za 22 jan 2022
20:15

Grote zaal
Muziektheater

Prijs € 45.00

Met het wereldberoemde zigeunerkoor.

♦ LET OP! Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees hier alle geldende maatregelen in het theater ♦

Opera zoals opera hoort te zijn: een virtuoos en ontroerend totaalspektakel vol liefdesverdriet, wraak en bedrog. 

Il trovatore (De troubadour) is een opera in vier bedrijven van Giuseppe Verdi, op een Italiaans libretto van Salvatore Cammarano, gebaseerd op de tragedie El Trovador van Antonio García Gutiérrez. De eerste opvoering vond plaats op 19 januari 1853, in het Teatro Apollo in Rome. 

Een oude zigeunerin, veroordeeld tot de brandstapel, schreeuwt om wraak. Haar dochter ontvoert het kind van de graaf die verantwoordelijk is voor haar moeders dood. Kort daarna worden de resten gevonden van een kind tussen een nog smeulende brandstapel...

Verdi's opera Il Trovatore: zo meesterlijk vervaardigd dat het werk erkend wordt als een grote klassieker. Met het wereldberoemde zigeunerkoor. 

 

22:15 Nagenietarrangement p.p - Grote Zaal 8.75

Maak het avondje uit helemaal compleet! Geniet samen na de voorstelling van een selectie warme en koude borrelhapjes met een glas procecco, wijn, bier of fris. Nagenieten kan nu nog voordeliger tegen inlevering van jouw gespaarde Stadstheaterpunten. Verzilver jouw punten en profiteer van het nageniet arrangement van €8,75 voor €7,00.

19:15 Inleiding

Bij deze voorstelling is het mogelijk een bijzondere inleiding bij te wonen. Tijdens deze inleiding wordt meer verteld over de achtergrond van de voorstelling en van het gezelschap. Uiteraard is de mogelijkheid om vragen te stellen.