za 26 feb 2022
20:30 - 22:20

Kleine zaal
Muziek
Pauze: Ja

Prijs € 23.00

Deze voorstelling stond eerder geprogrammeerd op 26 nov 2021, maar is vanwege ziekte en geldende coronamaatregelen verplaatst.

‘Jennie is één van mijn meest favoriete vocalisten ooit’

Perez Hilton

‘She is so great!’

Kelly Clarkson

‘Jennie Lena betovert je met haar stem en performance’

3voor12

Jennie Lena ‘stands out!’. Ze is een eersteklas vocalist & live performer en groeide op met een rijk pallet aan muzikale stijlen: Soul, Rhythm & Blues, Gospel en Funk. 

“Al sinds dat ik een klein meisje was ben ik een enorme Michael Jackson fan. De stem van de ‘jonge Michael’ was altijd mijn grootste inspiratie en zo ontdekte ik tijdens het zingen van zijn nummers mijn eigen stemgeluid. Zijn muziek en vocale inspiratie zitten in mijn DNA verweven. Deze muziek is wie ik ben, heeft mij geïnspireerd en deze theatershow komt regelrecht uit mijn hart!”

In een intieme setting neemt Jennie het publiek mee naar drie decennia Michael Jackson. Songs als Thriller, Billy Jean, I Want You Back, Ben, Earth Song, Bad, The Way You Make Me Feel, Man in the Mirror en niet te vergeten Who's Loving You, waarmee zij meer dan 45 miljoen views behaalde op YouTube. Een unplugged eerbetoon aan de King of Pop zoals alleen Jennie Lena dat kan brengen. 

Jennie verrast haar publiek keer op keer met haar persoonlijke anekdotes, gevoel voor humor en interactie met het publiek. Gecombineerd met haar prachtige stem maken deze Michael Jackson Unplugged show tot een intense avond die ontroert en vermaakt.  
 

UNPLUGGED MICHAEL JACKSON - ALBUM 
Stoute schoenen zijn haar niet vreemd, dus Jennie gaf aan dat het haar cool leek om met oud muzikanten van Michael Jackson aan een album te werken. Het werd al snel duidelijk dat als er één muzikant iconisch is geweest rondom Michael Jackson, dit Jennifer Batten is. Dus hebben wij haar benaderd en kregen nog dezelfde avond een enthousiaste mail terug over wat een 'BAD ASS’ Jennie is. De tweede muzikant is Tony Newton, de bassist die jarenlang met de Jackson Five speelde (en nog veel meer Motown artiesten). In februari 2019 vloog ze naar LA om met beiden de studio in te duiken en uiteraard alles te filmen. De opnames werden ondersteund door producer, toetsenist en arrangeur Sylvester Rivers (toetsenist uit de Jacksons band in de 80’s). 

Over Jennie Lena
Soms gaat er jarenlang hard werken vooraf aan een droomdebuut. Jennie zat vanaf haar vijfde tot haar vijftiende in diverse bands. Tot haar 25e zat Jennie op de Amsterdamse theaterschool. Daarna besloot ze zich alleen nog maar op muziek te richten. In 2009 begon ze als backing vocalist bij Postmen en Anouk, maar het duurde niet lang voordat ze haar eigen liedjes ging schrijven en opnemen en er het podium mee opging.  

Ze werd snel opgemerkt en haar carrière kwam in een stroomversnelling terecht. Naast regelmatige optredens in populaire tv- en radioprogramma's in Nederland, opende Jennie ook voor Joss Stone, die haar uitnodigde om met haar mee te gaan op haar Europese tour. Er volgde optredens in vele hoofdsteden in Europa, Azië en de Verenigde Staten, waaronder het het legendarische Apollo Theater in Harlem (New York).  

De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij The Voice of Holland in 2015. Haar ‘blind audition’ nummer Who’s Loving You ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels meer dan 45 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse muziekblogger Perez Hilton schreef: 'Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de BESTE audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie. Jennie is 1 van mijn favoriete vocalisten ooit!’