vr 7 mei 2021
19:00

Grote zaal
Dans
Pauze: Nee

Prijs € 27.50

De kaartverkoop voor deze voorstelling is nog niet gestart. Schrijf je in op de wachtlijst en je ontvangt een e-mail van ons zodra de kaartverkoop van deze voorstelling begint.

De Gelderlander over Le Sacre du Printemps

De internationaal geroemde Nederlandse choreograaf Nils Christe maakte in 1981 zijn eerste choreografie voor Introdans, Rounds. Nu, 40 jaar later, telt het Introdans-repertoire maar liefst 25 werken van deze meester van de pure dans, wiens balletten door meer dan 70 gezelschappen wereldwijd gedanst worden.  

Introdans viert dit bijzondere jubileum met het feestelijke CELEBRATING NILS, bestaande uit drie van Christes hitproducties uit de afgelopen vier decennia: Fünf Gedichte, CANTUS en Le Sacre du Printemps. Bindende kracht tussen de drie werken is hun in elk detail voel- en zichtbare muzikaliteit. Dit is het resultaat van Christes enorme kennis en begrip van muziek en de uitgebreide analyse die hij maakt van elke compositie die hij voor zijn werk gebruikt. Zijn balletten komen daardoor over als een natuurlijke voortzetting én versterking van de klankwereld die de componist heeft gecreëerd.