zo 22 jan 2023
11:45

Kleine zaal
Muziek

Prijs € 19.00

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Koffieconcerten. Meer informatie onder Je Bezoek - Voordeel.

Een koffieconcert van het Dianto Reed Quintet

Dianto Reed Quintet is een kamermuziekgroep gevormd door vijf Spaanse jonge muzikanten gevestigd in Amsterdam. De naam van de groep betekent anjer in het Esperanto; anjer omdat het een typische mediterrane bloem is en Esperanto omdat het als een universele taal wordt beschouwd, zoals muziek.

Het ensemble biedt een timbrische veelzijdigheid die een uniek geluid kan creëren, dankzij de combinatie van deze vijf houtblazers: klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijk element, het riet. Na hun studie aan verschillende Spaanse conservatoria nemen Dianto Reed Quintet-leden deel aan verschillende jonge nationale en internationale orkesten, zoals het Jeugdorkest van Spanje, het Nationaal Jeugd Orkest, het Jeugdorkest van de Europese Unie of het Jong Nederlands Blazers Ensemble. Tegenwoordig zetten ze hun masterstudie voort aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze masterclasses hebben gekregen van verschillende gerenommeerde musici als Miriam Pastor, Simon van Holen, Harmen de Boer, Arno Borkamp, Davide Lattuada, Saskia Mees of Bas Pollard.

Dianto Rietkwintet biedt een andere benadering van het traditionele kamermuziekconcert. Hun optredens vallen op door de samensmelting van een zeer sterke energie en contrastelementen. Dit wordt bereikt door de volgorde van de verschillende stukken te combineren en te veranderen om het publiek te verrassen en door een choreografie op te nemen, wat helpt om een diepere interactie tussen de luisteraars en de muzikanten te creëren. Ondanks de recente creatie heeft Dianto Rietkwintet de Eerste Prijs gewonnen op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021, het Storioni Concours 2021 en is het een van de finalisten van het Dutch Classical Talent 2022/2023 (finale te houden). Onlangs won het de eerste prijs op de "XV Concurso Nacional de Música de Cámara Villa de Cox" in Alicante, Spanje. Daarnaast is het uitgenodigd om op te treden in enkele van de belangrijkste nationale radio- en televisieprogramma's zoals Podium Witteman voor de nationale tv en De Klassieken en Spiegezaal Avrotros, live opgenomen in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, voor de NPO Radio 4. Tijdens het seizoen 2021-2022 spelen ze in verschillende theaters en gerenommeerde zalen door heel Nederland, waaronder de Kleine zaal van Het Concertgebouw, Stadstheater Zoetermeer, TivoliVredenburg, Paleis het Loo, Muziekkamer Assen of Museum Singer Laren. Ze hebben opgetreden op enkele festivals zoals “Grachtenfestival”, “Wonderfeel”, “KinderMuziekFestival” en in de nabije toekomst zullen ze onder andere ook deelnemen aan het “Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog 2022”, “Storioni Kammermuziekfestival” of “Horn of Plenty Festival”.

Programma

• Isaac Albéniz, 1860-1909. Suite Española Op.47. (1886). Arr. by Hugo Bouma. 
- Asturias
- Granada
- Sevilla
- Castilla

• Manuel de Falla, 1876-1946. Siete canciones populares españolas (1914). Arr by Dianto Reed Quintet.
- Nana

• Reveriano Soutullo, 1880-1932. La leyenda del beso (1924). Arr. by Arjan Linker.
- Intermedio.

• Amadeo Vives, 1871-1932. Doña Francisquita (1923). Arr. by Arjan Linker.
- Fandango.

• Enrique Granados, 1867-1916. Doce danzas españolas. (1892). Arr. by Arjan Linker.
- Oriental.

• Manuel de Falla, 1876-1946. Siete canciones populares españolas. (1914). Arr. by Arjan Linker.
- Asturiana.

• Xoan Montes Capón, 1840-1899. Negra sombra. (1892). Arr. by Arjan Linker. 

• Manuel de Falla, 1876-1946. La vida breve. (1905). Arr. by Arjan Linker. 

- Danza española.

• Traditional Catalan song,. El Cant del Ocells. Arr by Dianto Reed Quintet.

• Tomás Luis de Victoria, 1548-1611. Jesu dulcis memoria. Arr by Dianto Reed Quintet. 

• Manuel de Falla, 1876-1946. Amor brujo. (1915). Arr. by Hugo Bouma.

14:00 Nagenietarrangement p.p. - Matinee

Met het nageniet arrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor u gereserveerd in STAGE kitchen & café. U krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze*!
*wijn, bier, fris, port of sherry.