zo 12 mrt 2023
11:45

Kleine zaal
Muziek

Prijs € 19.00

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Koffieconcerten. Meer informatie onder Je Bezoek - Voordeel.

Een kofficoncert van het ADAM kwartet

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre.
Sinds hun afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam in 2020 maakt het kwartet deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) waar zij worden begeleid door artistiek leider Marc Danel en tot nu toe masterclasses ontvingen van o.a. Eberhard Feltz, Pavel Fischer, Luc-Marie Aguera, Gary Hoffman en Daniel Rowland. Het jonge ensemble trad al op tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Grachtenfestival, het Storioni Festival,

International Music Sessions, Festival Jong Talent Schiermonnikoog en in grote zalen zoals de Nationale Opera, Muziekgebouw aan ‘t IJ, TivoliVredenburg en de MIRY concertzaal te Gent. Het ADAM Quartet is te gast geweest bij televisie- en
radio- uitzendingen zoals Podium Witteman, AVROTROS, NPO Radio 4, Spiegelzaal en de Muziekfabriek. In 2020 ontvingen zij het Strijkkwartet Stipendium van het Kersjes fonds.
In 2022/2023 zal het ADAM Quartet o.a. op de podia van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Stift International Music Festival, Festival Klaterklanken en De Leidse Salon te horen zijn.

Margot Kolodziej - Viool
Hannelore De Vuyst - Viool
José Nunes - Altviool
Renée Timmer - Cello


Programma
Beethoven opus 18 no. 6. 

Inleiding
Voorafgaand aan dit concert vindt er een inleiding plaats in de Rode Foyer, naast de ingang van de Kleine Zaal. De inleiding start om 11:00 uur en is gratis te bezoeken. 
 

14:00 Nagenietarrangement p.p. - Matinee

Met het nageniet arrangement zorgen wij na afloop van een voorstelling voor een tafeltje speciaal voor u gereserveerd in STAGE kitchen & café. U krijgt een selectie luxe warme en koude borrelhapjes om samen te delen. Uiteraard voorzien van een glas prosecco of ander drankje naar keuze*!
*wijn, bier, fris, port of sherry.