drama
Duur: 100 minuten
Jaar: 2018
Land: Engeland,Verenigde Staten,Zweden

Naar het gelijknamige boek van Meg Wolitzer uit 2003.

Club Zoetermeer e.o. is een lokale afdeling van Soroptimist International, de wereldwijde organisatie van vakvrouwen, www.soroptimist.nl.

In samenwerking met Cameo Filmhuis en het Stadstheater Zoetermeer is Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. er in geslaagd ter gelegenheid van het 100-jarig Vrouwenkiesrecht in Nederland een indrukwekkende filmavond te organiseren. Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt.

Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar eigen talent, dromen en ambities opgeofferd voor haar charismatische man Joe en zijn succesvolle literaire carrière. Hun pact bepaalde het huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, komt alles in één klap op losse schroeven te staan.
 
De opbrengst van de kaartverkoop is bestemd voor het steunen van projecten die de positie van vrouwen en meisjes verbeteren.
Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. steunt in samenwerking met de Nederlandse Stichting Kafountine vrouwen in Senegal die een beroepsopleiding volgen. Dit project biedt vakopleidingen aan jonge vrouwen op de Satang Jabang school zodat vrouwen een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, een eigen bedrijf kunnen starten en hun leefomstandigheden duurzaam kunnen verbeteren.

Daarnaast steunen wij My Book Buddy, het wereldwijde boekenproject dat de aanschaf van leesboeken mogelijk maakt voor schoolkinderen in samenwerking met Stichting Watoto Kenya voor de basis/middelbare scholen Mahuruni en Menzamwenye in Kenia.

U kunt hier uw reactie plaatsen