di 28 jan 2020
15:00 uur

documentaire
Duur: 88 minuten
Jaar: 2016
Land: Nederland

Tip: Combineer deze film met de muzikale voorstelling van wereldberoemde Cubaanse nummers, 'Raìces Cubanas on tour' op do 6 feb 20:15 uur.

Eén keer per jaar vliegen een Nederlandse en een Vlaamse plastisch chirurg naar Havana om vijf Cubaanse transgenders te opereren. Ze doen dit op uitnodiging van de dochter van de president, Mariela Castro, die een seksuele revolutie leidt binnen de socialistische heilstaat met de officiële leus ‘homofobia no, socialismo sì!’. De staat geeft transgenders gratis hormonen, operaties en een nieuwe identiteit, maar lukt het Cubaanse transgenders hun geluk te vinden te midden van intolerantie, armoede en prostitutie?

In de documentaire Transit Havana worden drie transgenders in hun dagelijkse leven gevolgd, in afwachting van hun verlossende operatie. Daarbij maken we de historische dag mee waarop Raúl Castro en Barack Obama onverwacht de betrekkingen tussen beide landen herzien en daarmee grote verwachtingen losmaken, ook bij de hoofdpersonen. Transit Havana – Nieuwe helden van de Cubaanse Revolutie biedt een unieke blik op de paradoxen van Cuba en toont een verrassende kant van dit bijzondere eiland dat zelf ook in transitie is.

Om verwarring te voorkomen, hierbij een kleine rectificatie op de brochure: De prijzen voor de films zijn meestal €8,25 en €6,75 voor de Vrienden van Cameo. Daarnaast is er geen koffie of thee inbegrepen in de pauze bij de tickets. 

U kunt hier uw reactie plaatsen