drama
Taal: Spaans, Engels

'Het is een rijke film die, hoewel alles in plot en verhaal over taal gaat, toch relatief weinig woorden nodig heeft om dat geraffineerd en gelaagd te vertellen.'

Filmkrant

Deze filmavond is tot stand gekomen in samenwerking met Rotary Zoetermeer, ten bate van het project Poco a poco (Cusco, Peru): Voor meer kinderen goed onderwijs met begeleiding! 

I dream in another language gaat over de jonge linguïst Martin reist naar een dorpje in de Mexicaanse jungle om een bijna verdwenen taal te bestuderen en vast te leggen: het Zikril. Jacinta, een van de drie nog overgebleven sprekers legt uit dat het Zikril de taal is die alle levende wezens in de jungle spreken. Als zij plots overlijdt, zijn er nog maar twee Zikril sprekers, Isauro en Evaristo, twee oude mannen die door een slepend conflict elkaar al een eeuwigheid niet hebben gesproken. Martin probeert de twee te verzoenen.

Voorafgaand aan deze filmavond is het mogelijk om aan te schuiven bij een heerlijk buffet voor €20,- per persoon. Heeft u hier interesse in? Dan kunt u dit via het bestelproces aangeven.