drama
Duur: 98 minuten
Jaar: 2021
Land: Engeland

Met Clare Dunne, Harriet Walter, Molly McCann e.a.

Herself is een Brits-Iers drama over de jonge moeder Sandra (Clare Dunne) die met haar twee dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie en een nieuw bestaan moet opbouwen.

Ze komt in het sociale huur-traject terecht, maar door de schaarste op de huizenmarkt is ze voorlopig dakloos en genoodzaakt om op een hotelkamer te kamperen. Vastbesloten om haar jonge dochters een fijn thuis en een beter bestaan te bieden, zet Sandra haar zinnen op het bouwen van een eigen huis. Door een gul aanbod van een vrouw waarvoor ze schoonmaakt, een gepensioneerd arts (Harriet Walter), heeft die droom een kans van slagen. Zonder enige ervaring, maar met een bijzonder clubje vrienden begint ze aan het avontuur. Tegelijkertijd moet ze ontsnappen aan de greep van haar bezitterige ex-man en hem weghouden van haar en haar meisjes.

Soroptimist International Club Zoetermeer
Soroptimist International Club Zoetermeer e.o organiseert in samenwerking met Cameo Filmhuis en het Stadstheater Zoetermeer deze film in het kader van ‘Orange the world’, een wereldwijde campagne Stop geweld tegen vrouwen en meisjes. De opbrengst van de kaartverkoop is bestemd voor diverse projecten:  de Vrouwenopvang in Zoetermeer, een project in Ghana waarbij vrouwen worden opgeleid om een zelfstandig bestaan op te bouwen, en acties in het kader van ‘Orange the world’.